Zwangerschap na 35

Zoals het gezegde luidt: Leeftijd is niets anders dan een getal.

Maar als het gaat om zwanger worden en een gezonde zwangerschap hebben, kan het ertoe doen. Wees gerust, de meeste gezonde vrouwen die zwanger worden na de leeftijd van 35 en zelfs in de veertig hebben gezonde baby’s. Dat betekent echter niet dat je niet moet nadenken over slimme stappen die je kunt nemen om je gezondheid en de gezondheid van je baby tijdens de zwangerschap te maximaliseren.

Hoe kan ik mijn kansen op een gezonde baby vergroten?

Controle op vooroordelen en counseling. Wanneer u besluit dat u klaar bent om een baby te krijgen, is het belangrijk om enkele stappen te nemen voorafgaand aan de conceptie. Raadpleeg uw arts voor een controle om te controleren of u gezond bent vóór de conceptie. Praat met hem om ervoor te zorgen dat je emotioneel voorbereid bent op een zwangerschap.

Krijg vroege en regelmatige prenatale zorg. De eerste 8 weken van je zwangerschap zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Vroege en regelmatige prenatale zorg kan uw kansen op een veilige zwangerschap en een gezonde baby vergroten. Prenatale zorg omvat screenings,

regelmatige examens, zwangerschap en bevalling, en counseling en ondersteuning.

Het krijgen van prenatale zorg helpt ook bij het bieden van extra bescherming aan vrouwen ouder dan 35. Het stelt uw arts in staat om gezondheidsproblemen voor te blijven die vaker voorkomen bij vrouwen die ouder zijn als ze zwanger worden. Uw leeftijd kan bijvoorbeeld uw risico op zwangerschapsdiabetes en pre-eclampsie verhogen, een aandoening die samen met eiwit in de urine een hoge bloeddruk veroorzaakt. Tijdens prenatale bezoeken zal uw arts uw bloeddruk controleren, uw urine testen op eiwitten en suiker en uw bloedglucosewaarden testen.

Op die manier kunnen mogelijke problemen vroegtijdig worden opgemerkt en behandeld.

Overweeg optionele prenatale tests voor vrouwen ouder dan 35. Uw arts kan u speciale prenatale tests aanbieden die met name van toepassing zijn op oudere moeders. Deze tests helpen bij het bepalen van het risico op een baby met een aangeboren afwijking. Vraag uw arts naar deze tests, zodat u de risico’s en voordelen kunt leren en kunt beslissen wat voor u geschikt is.

Neem prenatale vitamines.

Alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd moeten dagelijks een prenatale vitamine nemen die ten minste 400 microgram foliumzuur bevat. Door elke dag voor en tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap voldoende foliumzuur te krijgen, kunnen defecten met de hersenen en het ruggenmerg van een baby worden voorkomen. Het nemen van foliumzuur voegt een belangrijk niveau van bescherming toe aan oudere vrouwen, die een hoger risico lopen op een baby met aangeboren afwijkingen. Sommige prenatale vitamines hebben 800-1.000 mcg foliumzuur. Dit is nog steeds veilig tijdens de zwangerschap. Sommige vrouwen hebben trouwens meer dan 400 mcg nodig voor bescherming tegen aangeboren afwijkingen. Neem niet meer dan 1.000 mcg (1 milligram) foliumzuur zonder uw arts te raadplegen. Vrouwen met een voorgeschiedenis van een kind met neurale buisdefecten hebben 4000 mcg nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *