Vroege zwangerschapssymptomen

Vraag je je af of je zwanger bent?

De enige manier om het zeker te weten, is door een zwangerschapstest te doen.

Maar er zijn vroege symptomen van zwangerschap die op de mogelijkheid kunnen wijzen. Hier is wat u moet zoeken.

Krijgen alle vrouwen vroege symptomen van zwangerschap?
Elke vrouw is anders. Zo zijn haar ervaringen van zwangerschap. Niet elke vrouw heeft dezelfde symptomen of zelfs dezelfde symptomen van zwangerschap tot zwangerschap.

Omdat de vroege symptomen van de zwangerschap vaak de symptomen nabootsen die u mogelijk vlak voor en tijdens de menstruatie ervaart, beseft u misschien niet dat u zwanger bent.

Wat volgt is een beschrijving van enkele van de meest voorkomende vroege symptomen van zwangerschap.

Je moet weten dat deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door andere dingen dan zwanger zijn. Het feit dat u enkele van deze symptomen opmerkt, betekent dus niet noodzakelijk dat u zwanger bent. De enige manier om het zeker te weten is met een zwangerschapstest.

Ochtendmisselijkheid is een gegeven, maar welke andere tekenen kunnen erop wijzen dat je zwanger bent?

Spotten en krampen
Na de bevruchting hecht het bevruchte ei zich aan de wand van de baarmoeder. Dit kan een van de vroegste tekenen van zwangerschap veroorzaken – spotten en soms krampen.

Dat wordt implantatiebloeding genoemd. Het komt ergens voor van zes tot 12 dagen nadat het ei is bevrucht.

De krampen lijken op menstruatiekrampen, dus sommige vrouwen verwarren ze en het bloeden voor het begin van hun menstruatie. De bloedingen en krampen zijn echter gering.

Naast bloeden, kan een vrouw een witte, melkachtige afscheiding uit haar vagina opmerken. Dat heeft te maken met de verdikking van de wanden van de vagina, die vrijwel onmiddellijk na de conceptie begint.

De verhoogde groei van cellen langs de vagina veroorzaakt de ontlading.

Deze ontlading, die tijdens de zwangerschap kan doorgaan, is meestal onschadelijk en vereist geen behandeling. Maar als er een slechte geur is in verband met de afscheiding of een branderig en jeukend gevoel, vertel dit dan aan uw arts zodat deze kan controleren of u een schimmel- of bacteriƫle infectie heeft.

Borstveranderingen

Borstveranderingen zijn een ander zeer vroeg teken van zwangerschap. De hormoonspiegels van een vrouw veranderen snel na de conceptie. Vanwege de veranderingen kunnen haar borsten een week of twee later opzwellen, pijnlijk of tintelend worden. Of ze voelen zich zwaarder of voller of voelen zacht aan. Het gebied rond de tepels, de tepelhof genoemd, kan ook donker worden.

Andere dingen kunnen borstveranderingen veroorzaken.

Maar als de veranderingen een vroeg symptoom van zwangerschap zijn, houd er dan rekening mee dat het enkele weken zal duren om aan de nieuwe niveaus van hormonen te wennen. Maar als dat zo is, zou de pijn in de borst moeten verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *