Uw pre-zwangerschapscontrolelijst

Je bent misschien nog niet zwanger,

maar er is genoeg dat je nu kunt doen om jezelf zo gezond mogelijk te maken voor een groeiende baby. Beschouw dit als uw vooropgestelde takenlijst.

1. Maak een afspraak met uw arts.

Het is waar dat je haar veel zult zien nadat je zwanger bent geworden, maar het is een goed idee om ook van tevoren een bezoek te boeken, zelfs als je eerder zwanger bent geweest. Als u gezondheidsproblemen heeft die van invloed kunnen zijn op uw kansen om zwanger te worden of die zwangerschap riskanter kunnen maken, is het belangrijk om deze nu onder controle te krijgen.

Als ziekten zoals cystische fibrose of sikkelcelziekte voorkomen in de familie van u of uw partner, wilt u misschien ook een genetische counselor zien of preconceptie screeningstesten doen.

2. Controleer je tandvlees.

Er is een verband tussen een goede mondgezondheid en een gezonde zwangerschap. Tandvleesaandoeningen zijn gekoppeld aan vroege geboorte en een laag geboortegewicht. Dus nu is het tijd om naar een tandarts te gaan om eventuele problemen aan te pakken.

3. Stoppen met roken en drinken.

Probeert u een baby te krijgen? WebMD laat je zien wat je moet doen voordat je zwanger wordt – van vitamines tot dieet – om ervoor te zorgen dat je een gezonde zwangerschap en baby hebt!

Je weet misschien al dat tabak en alcohol tijdens de zwangerschap nooit OK zijn. Ze zijn slecht voor de groei van een baby en kunnen gezondheidsproblemen voor hem veroorzaken als hij ouder wordt.

Maar zelfs nu kan roken en drinken het moeilijker maken om zwanger te raken en je kans op een miskraam verhogen. Praat met uw arts over programma’s die u kunnen helpen deze gewoonten te verlaten.

4. Verminder cafeïne.

Het drinken van meer dan twee koppen koffie of vijf blikjes frisdrank per dag (ongeveer 250 milligram cafeïne) kan het voor u moeilijker maken om zwanger te worden en de kans op een miskraam vergroten.

Overschakelen naar cafeïnevrij heeft nu nog een voordeel: u hoeft tijdens die eerste paar weken van de zwangerschap niet te verlangen naar cafeïne.

5. Eet slim.

Er is geen betere tijd om junkfood en al zijn lege calorieën te verwijderen. Zorg ervoor dat je elke dag voldoende fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten binnenkrijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *