Moeders op Medicaid ontwikkelen meer C-sectie infecties

Verschillende factoren kunnen een rol spelen,

waaronder de woonsituatie van een patiënt en sociale ondersteuning na het verlaten van het ziekenhuis, evenals verschillen in het soort zorg dat verzekeraars dekken, volgens de onderzoekers.

De studie omvatte gegevens over bijna 292.000 leveringen in C-secties die plaatsvonden in Californië tussen 2011 en 2013. Daarvan viel 48% onder Medicaid, een overheidsprogramma dat gezondheidszorg biedt aan mensen met een laag inkomen of een handicap.

Chirurgische site-infecties traden op in 0,75% van de leveringen die door Medicaid werden gedekt en 0,63% van de leveringen die onder particuliere verzekeringen vallen. Met andere woorden, vrouwen die onder Medicaid vallen, hadden een 1,4-voudig hoger risico, meldden de onderzoekers.

Dergelijke infecties werden vaker gedetecteerd nadat vrouwen het ziekenhuis hadden verlaten en werden opnieuw opgenomen, in plaats van tijdens de oorspronkelijke ziekenhuisopname, merkten de auteurs van de studie op.

Het risico op chirurgische site

-infectie tijdens de oorspronkelijke ziekenhuisopname was klein en verschilde niet per type verzekering, volgens hoofdauteur Sarah Yi. Ze is gezondheidswetenschapper bij de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.

“Meer onderzoek is nodig om te bepalen waarom vrouwen met een Medicaid-ziektekostenverzekering na keizersnede een veel grotere last van operatieve infecties hadden dan vrouwen die particulier zijn verzekerd,” zei Yi in een persbericht van de Society for Healthcare Epidemiology of America.

Door ervoor te zorgen dat patiënten goed voorbereid zijn voordat ze het ziekenhuis verlaten,

kan de kans op infecties bij nieuwe moeders die risico lopen vanwege sociale, economische of andere uitdagingen helpen verminderen, suggereerden de auteurs van de studie.

De studie van werd onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Infection Control & Hospital Epidemiology.

Een derde van de geboorten in de Verenigde Staten gebeurt per C-sectie. In 2014 werd ongeveer 40% van de Amerikaanse keizersnedes door Medicaid gedekt, noteerden de onderzoekers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *