Een gezond gewicht voor uw kat

Wil je weten of je kat moet afvallen?

Dikke katten komen zo vaak voor dat je je misschien niet eens realiseert dat de jouwe aan de kant is. Maar katten met overgewicht en obesitas zijn nu in aantal groter dan die met een gezond gewicht, en dierenartsen zien ook meer obesitas katten.
“Het probleem voor ons is dat we onze katten graag verwennen en de katten graag eten, dus het is gemakkelijk om een beetje overvoeding te geven”, zegt Philip J. Shanker, DVM, eigenaar van The Cat Hospital in Campbell, CA.

Het is iets om serieus te nemen.

Zelfs slechts een paar extra kilo’s kunnen ervoor zorgen dat uw huisdier meer gezondheidsproblemen krijgt zoals diabetes type 2 en andere, zoals artritis, erger maakt. Het kan zelfs voorkomen dat ze zichzelf goed verzorgen. Overgewicht afhouden moet leiden tot een gezondere, gelukkiger kat.

Ideaal gewicht voor katten

De meeste huiskatten zouden ongeveer 10 pond moeten wegen, hoewel dat per ras en frame kan variëren. Een Siamese kat kan slechts 5 pond wegen, terwijl een Maine Coon 25 pond en gezond kan zijn.

Uw dierenarts kan u laten weten of uw kat te zwaar is, maar er zijn enkele tekenen die u zelf kunt zoeken, zegt Melissa Mustillo, DVM, een dierenarts bij een kattenkliniek in Maryland.
“Katten moeten dat zandloperfiguur hebben als je naar hen kijkt, ze mogen geen hangende buik hebben en je moet hun ribben kunnen voelen,” zegt ze.

Hoe de ponden buiten te houden

Dierenartsen zeggen dat de gewichtstoename van katten meestal afhangt van het type en de hoeveelheid voedsel die ze krijgen, samen met gewoon oude verveling.

“Als ze zich vervelen, denken ze:” Ik kan net zo goed gaan eten. … Oh, kijk, er zit geen eten in mijn kom, ik ga mama lastig vallen voor meer eten ”, zegt Mustillo.

En wanneer ze zeuren, geven veel eigenaren toe om hun huisdieren gelukkig te houden.

Maar het is mogelijk om gewichtstoename te voorkomen of te beteugelen:

Vervang droog voedsel door ingeblikt voedsel, dat meestal meer eiwitten en minder koolhydraten bevat. Ingeblikt voedsel is ook een goede manier om verschillende maaltijden voor uw huisdier in te stellen. Veel katten komen aan wanneer eigenaren een kom droge brokjes weglaten, zodat ze de hele dag kunnen eten.
Snijd minder lekkernijen. Katten doen het net zo goed met andere beloningen, zoals speeltijd met jou.

Laat je kat werken voor zijn eten.

Dierenartsen hebben ontdekt dat katten gezonder en kalmer zijn wanneer hun eigenaren ‘voedselpuzzels’ gebruiken, die de kat moet rollen of manipuleren om lekkernijen eruit te halen. Je kunt sommige verbergen in de compartimenten van een wijnkist of een of meer kleine gaten in een plastic fles maken en deze met brokken vullen. De puzzels vertragen hun eten terwijl ze hun natuurlijke instincten gebruiken om te jagen en te zoeken.
Als je meer dan één kat hebt, moet je de te zware kat misschien in een aparte ruimte voeren of het voer van de gezonde kat hoog plaatsen waar de dikke kat niet kan komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *