Aan de slag bij zwanger worden

Als je overweegt om een baby te krijgen,

heb je je waarschijnlijk afgevraagd hoe lang het duurt om zwanger te worden, wanneer seks te hebben en hoe vaak. Vind hier de antwoorden op uw vragen.

De kansen om zwanger te worden

Het is een veel voorkomende vraag: wat zijn de kansen dat ik deze maand zwanger word? Voor de meeste paren die zwanger willen worden, is de kans dat een vrouw zwanger wordt 15 tot 25% in een bepaalde maand.

Maar er zijn enkele dingen die van invloed kunnen zijn op uw kans om zwanger te worden:

Leeftijd. Nadat je de leeftijd van 30 hebt bereikt, worden je kansen om zwanger te worden in een bepaalde maand, en ze nemen af naarmate je ouder wordt, steil in je 40s.
Onregelmatige menstruatiecycli. Het hebben van een onregelmatige cyclus maakt het lastig om te berekenen wanneer je ovuleert, waardoor het moeilijk wordt om de ideale tijd om seks te hebben te weten.
Frequentie van geslacht. Hoe minder vaak je seks hebt, hoe kleiner de kans dat je zwanger wordt.
Hoeveelheid tijd die je hebt geprobeerd zwanger te worden. Als u na een jaar proberen zwanger te worden nog niet zwanger bent, kunnen uw kansen om zwanger te worden lager zijn. Praat met uw arts over tests voor vrouwelijke en mannelijke onvruchtbaarheid.

Ziekten of medische aandoeningen kunnen de zwangerschap beïnvloeden.

De cyclus van een vrouw begint op de eerste dag dat ze felrood bloed opmerkt – niet alleen spotten – en eindigt op de dag voordat de volgende cyclus begint. Een cyclus kan 21 tot 35 dagen duren – of meer.

Als haar cyclus enkele dagen van maand tot maand varieert, wordt dat als onregelmatig beschouwd – en gebruikelijk. Veel vrouwen hebben geen regelmatige cycli. Het betekent niet noodzakelijk dat er iets mis is.

Seks hebben, zwanger worden

Hier is nog een veelgestelde vraag van koppels die proberen zwanger te worden: hoe vaak moeten we seks hebben? Kortom, het antwoord is vaak.

Veel paren die zwanger proberen te worden, besteden veel wiskundige timing aan seks, met wiskundige precisie, om te berekenen wanneer een vrouw prime is voor ovulatie. Theoretisch is de aanpak logisch. Recente studies hebben aangetoond dat een kans voor een sperma om een ei te bevruchten vrij klein is: het is in wezen slechts 3-5 dagen voorafgaand aan de eisprong en de dag van de eisprong zelf. Je beste kansen zijn 1-2 dagen voorafgaand aan de ovulatie. Artsen raden om de andere dag geslachtsgemeenschap aan vanaf de week voor de ovulatie of na het einde van je menstruatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *